top of page
Search

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τα ασφάλιστρα του οχήματός μου;

Οι ασφαλιστικές εταιρείες υπολογίζουν τα ασφάλιστρα, με βάση τους παράγοντες κινδύνου που έχουν αξιολογήσει εκείνες ως κρίσιμους και σημαντικούς.

Συνήθως οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, είναι οι παρακάτω:


• Η ηλικία του οδηγού:

Εάν κάποιος είναι νέος οδηγός ή κάτω των 23 ετών ή και τα δύο, θεωρείτε από τις ασφαλιστικές εταιρίες, οδηγός υψηλού ρίσκου. Επομένως, θα πληρώσει ένα επιπλέον ποσό για την ίδια κάλυψη από ότι οι άλλοι οδηγοί, αυτό ονομάζεται επασφάλιστρο.


• Η χρήση του οχήματος: 

Η χρήση του οχήματος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Διαφορετική τιμολόγηση ισχύει για τα επιβατικά, τα οχήματα δημοσίας χρήσεως, τα φορτηγά και τα δίκυκλα, λόγω της διαφοράς του ύψους της ζημιάς που προκαλούν λόγω χρήσης. 


• Τα χαρακτηριστικά του οχήματος (κυβικά, ίπποι, αξία):

Η ιπποδύναμη αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην τιμή της ασφάλειας.

Η ασφαλιζόμενη αξία του οχήματος είναι επίσης σημαντική, καθώς προσδιορίζει το μέγεθος των ασφαλίστρων σε πολλές περιπτώσεις προαιρετικών καλύψεων (πυρκαγιά, κλοπή, κάλυψη των ιδίων ζημιών, κτλ). 


• Το ύψος της απαλλαγής:

Όσο υψηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή της ασφάλειας αυτοκινήτου.


• Το ιστορικό ζημιών που έχετε προκαλέσει

Όσο λιγότερα κοστίζει κάποιος στην ασφαλιστική του εταιρία, τόσο λιγότερα τον χρεώνει.

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν έκπτωση για κάθε χρόνο που δεν προκαλέσατε ζημιά, συνήθως για διάστημα πέντε ετών.


• Η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία κατοικείτε και κυκλοφορείτε: 

Αν ζείτε σε πόλη ή κέντρο, το ρίσκο θεωρείται μεγαλύτερο, γιατί όσο αυξάνεται ο αριθμός των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων, τόσο συχνότερες και περισσότερες γίνονται οι ζημιές. 

Οι πόλεις επίσης έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας και άρα είναι παράγοντας για αυξημένο ασφάλιστρο.


• Η διάρκεια της ασφαλιστικής κάλυψης: 

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν έκπτωση στην σύναψη ετήσιου συμβολαίου, καθώς μειώνει τα διαχειριστικά τους έξοδα. 


• Οι συνθήκες που επικρατούν στην ασφαλιστική αγορά

Η αύξηση από την πολιτεία των ορίων της αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, η αύξηση των αποθεματικών για κάθε ασφαλιστική εταιρεία λόγω εναρμόνισης με οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιβολή από την πολιτεία ειδικών φόρων, είναι βασικοί παράγοντες αύξησης του κόστους της ασφάλισης .


ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

📞 2254029950

📱 6944593997

👍 Μπορείτε να μας βρείτε και στα κοινωνικά δίκτυα!

📷 Instagram : insurance.lemnos

👤 Facebook : insurance.center1

Recent Posts

See All

4 συμβουλές για σωστή ασφάλιση!

‼️ Ο προσωπικός σου ασφαλιστής, είναι ο άνθρωπός σου! • Ο προσωπικός ασφαλιστής είναι δίπλα στον ασφαλισμένο σε κάθε απρόσμενο γεγονός. Είναι ο άνθρωπος που θα δώσει συμβουλές, λύσεις σε πολύπλοκες πε

Ασφάλιση μηχανής - Φθηνά, εύκολα & γρήγορα!

Είσαι κάτοχος μηχανής και ψάχνεις φθηνή ασφάλεια; Βρες την καλύτερη και πιο οικονομική ασφάλεια μηχανής, ανάμεσα στις πιο αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες! Τι θα χρειαστούμε για να σου δώσουμε, τη

Ασφάλιση οχήματος και νέος οδηγός. Τι ισχύει;

Γιατί πρέπει να προστεθεί ένας νέος οδηγός στην ασφάλεια αυτοκινήτου; Τι ισχύει και πως γίνεται η προσθήκη; • Γιατί να προστεθεί ένας νέος οδηγός στην ασφάλεια αυτοκινήτου; Οι οδηγοί που είναι κάτ

Post: Blog2_Post
bottom of page